Annestuds - en side om min slægt

 

  Morfars søskende  
  Mor, Far og os 3 søskende  
  Album 2  
  Album 3  
  Maries Dagbog  
  Album 4  
  Album 1  
  Forside  
  Slægtsforskning  
  Min Mors slægt  
  Min Fars slægt  
  Brovst i dag  
  Børnene i Østbirk  
  Gæstebog  
  Morfars slægt  
 

 

farogmor

Her er mine forældre som rimeligt nyforlovede

og den 8.august 1938 blev de gift

Brudebillede

Jeg tror at begge billeder er taget i haven i Brovst.

Mors brudekjole blev farvet lys tyrkisblå, så den kunne genbruges.  Senere fik vi piger lov til at leg "fin dame" i den.

 farsfamilie  morsfamilie

 Gommens familie

 Brudens familie

Desværre kom storken ikke sådan lige med det samme, så far og mor kastede - lige som senre jeg - deres kærlighed på søskendebørnene - specielt Birthe, morbror Erhardts datter, som ses på billedet til højre på sin mors arm.

Men endelig, da far var 37år og mor 33år d.23.marts 1942 kom Kirsten og godt 2 år efter d. 23.oktober 1944 Ebbe.  En pige og en dreng - sidst i 30erne - det må da være nok.  Men nej - rosinen i pølseenden - nemlig selveste forfatteren til denne hjemmeside kom d.2.maj 1949.  Mor var da 40år og far 43år.

Dette gav nogle store spring i generationerne.  Fars søstre var tidligt ude, så min ene faster blev mormor, før min far blev far.  Dette har gentaget sig i min generation.  Kirsten, som jo er 7 år ældre end mig, var tidligt ude og jeg sent, så der er 26 år mellem min ældste niece og Jakob.

alle fem

Her er vi alle 5 - jeg er 9 mdr.gammel.

Far 1 Min far Jakob Studsgaard Pedersen født 2,november 1905

Far voksede op i Østbirk og fik, som sin far, en læreruddannelse.  Men det var ikke lige ham.  Han var meget dygtig til matematik og fysik

og ville gerne læse til ingeniør.  Men desværre - at skulle tage en studentereksamen på 1 år, samtidig med fuldtidsarbejde, lykkedes ikke, så i stedet tog han en HA og arbejdede som kontorchef i Fyldepennemagasinet på Amager Torv i mange år. 

Far var født for tidligt og havde svage lunger, og når man røg 40 Kings om dagen måtte det gå galt.  Ca.1961 fik han rygerlunger og døde af dette d.13.december 1968

Far og hans søskende

Mor 1 Min mor Edel Kirstine Knøsgaard blev født i Brovst d. 31.januar 1909.  Mor var svagelig som barn og fik, som den eneste af sine søskende, lov til at få en boglig uddannelse.  Mor blev uddannet som lærer på Femmer Kvinde Seminarium i 1931

dimitenter

Mor står som nr. 4 fra højre i bagerste række

Disse seminarieår gav min mor nogle rigtigt gode veninder, som hun holdt kontakten til gennem alle årene, så familien var beriget med mange ekstra "tanter".

Det var ikke nemt at få job i 30erne, så de første 4 år havde mor vikarjobs rundt omkring i landet.  Men i 1935 blev hun ansat på Kettevejens Skole (Sønderkærskolen) i Hvidovre.  Året efter fik hun også job på den nybyggede Strandmarkskole - ja også - for hun havde nogle timer på Kettevejen og cyklede så i spisefrikvarteret gennem Hvidovre til Strandmarksskolen for at fortsætte der.

Men året efter fik hun så job kun på Strandmarksskolen og nåede at få 40 års jubileum i kommunen inden hun gik af d. 1.august 1976.

Fra 1953 blev hun viceinspektør.

Mor fik et langt og godt otium med mange lange rejser rundt om i verden.  Desværre kneb det efterhånden med synet.  Hun kunne ikke mere gøre alt det hun var vant til, så det gik tilbage og d. 28.juli 1994 døde hun.

Mor og hendes søskende

Billeder af far og mor